Waarom een Mannen Cirkel?

Meer en meer wordt de noodzaak voor mannen zichtbaar om samen te komen in een veilige ruimte en om dieper contact te maken met het lichaam (Embodiment). Om in een cirkel te delen wat er werkelijk binnenin gebeurt. Om echt te worden, voorbij de oppervlakkige laag van informele gesprekken (“Het gaat prima, geweldig, hoe zit het met jou?”).

Voel jij de behoefte om authentieker te zijn, om jouw waarheid te delen and to Cut the Crap?

Om ondersteund te worden bij het maken van bewuste keuzes waar je heen wilt in je leven, om meer duidelijkheid te krijgen over je levensmissie? Ben je klaar om je open te stellen en authentiek te delen? Wil je de volledige aandacht (presence) en steun krijgen van je broers? Wil je de voedende energie van de broederschap ervaren als een lichamelijke sensatie?

Dan is deze Mannencirkel wellicht de perfecte volgende stap voor jouw ontwikkeling om levendiger te worden, meer vreugde te voelen en meer tot rust te komen in je lichaam.

Wij willen dat alle mannen in aanraking kunnen komen met de broederschap. Voel je van harte welkom om mee te doen, er is geen ervaring nodig. Bereidheid en ieuwsgierigheid zijn genoeg!

Onze Ervaring

Lucien en Jeroen hebben gedurende vijf jaar honderden mannen begeleid op Ibiza met wekelijkse mannen cirkels en retreats.

Jeroen woont nu in Portugal en Lucien integreert zijn transformatie op Ibiza nu in Nederland. Zijn ervaring met cirkelwerk is een integraal onderdeel van deze mannen cirkels waarin het aanbieden van een duidelijke structuur voorop staat.

De Kracht van Cirkels

Lucien omschrijft de transformatieve kracht van cirkel werk al volgt:

  • Een cirkel met een sterke facilitator, een duidelijke structuur en deelnemers die bereid zijn zich open te stellen en aanwezig te zijn, is een van de sterkste en diepste genezings-modaliteiten die ik ken
  • ik transformeerde enkele van mijn diepe lagen van onwaardigheid en kon door de defensieve lagen heen breken, waarbij ik bevestiging en steun kreeg van de mensen in die cirkel. Letterlijk daardoor liet ik die bescherming los en voelde ik me gevoed voorbij mijn kernpijn
  • Nu ik meer open kan blijven, weet ik waar ik me sluit, want waar ik me sluit is de sleutel om ook te weten waar ik kan openen
  • De wijsheid van de cirkel kan worden gebruikt om elk probleem, blokkade, en zelfs trauma op te lossen, om nieuwe helende indrukken te krijgen en om uiteindelijk de sterke leider van je leven te worden die je diep van binnen altijd al was

Voorbeeld van een Mannen Cirkel

Carmen Tency kwam op bezoek bij een van onze mannen cirkels op Ibiza en maakte deze mooie impressie, uitgezonden in ‘Het Spaanse Leven’.